Beglazing verbeteren

Verbeteren isolatiewaarde van beglazing

Als u enkel of dubbelglas wilt vervangen, zal het oude glas verwijdert moeten worden en nieuw glas aangevoerd, afgevoerd en gerecycled worden. Het transporteren, recyclen, produceren van nieuw glas en het aanvoeren van nieuw glas kost brandstof. Bij het verwijderen en plaatsen van beglazing moet vaak de sponning aangepast worden door het kozijn uit te frezen, in de grondverf te zetten en opnieuw af te lakken. Het huis ligt voor een bepaalde tijd open. Binnenhuis moet daar rekening mee gehouden worden. Dit zorgt voor stof, lawaai en ongemak. Aan de buitenzijde moet vaak ruimte in de tuin gemaakt worden om de kozijnen bereikbaar te maken voor steigerwerk. Na het afmonteren en het schilderen dient de tuin weer hersteld te worden. Enige schade valt niet te voorkomen.

Al deze inspanningen zijn niet altijd nodig. De isolatiewaarde van de bestaande beglazing kan eenvoudig verbeterd worden door een coating of een glasblad met coating toe te voegen. Dat bespaart veel energie Co2 uitstoot en kosten.

Glas gaat heel lang mee, vaak wordt echter al na 10 jaar het glas vervangen omdat de isolatie waarde van dat nieuwe glas hoger is. Het Meerwaardenhuys biedt slimme, duurzame oplossingen en streeft naar hergebruik van materialen en het voorkomen van verspilling van kostbare grondstoffen.