Gezond en comfortabel wonen.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat bouwmaterialen uit het recente verleden niet allemaal even gezond zijn om in je huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de uitgassing van formaldehyde in spaanplaat of asbest in dak, wand, schoorsteen of kachel. Ook het comfort in veel woningen laat te wensen over, hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur verschillen, convectie, tocht en koude val, waar schimmel ongedierte en stof een kans krijgen. Schimmel, ongedierte en stof zijn niet zo goed voor mensen met allergie├źn of luchtwegaandoeningen. Het Meerwaardenhuys bouwt of renoveert met natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen die niet schadelijk zijn voor mens en dier. Deze grondstoffen kunnen na het einde van hun levenscyclus gewoon weer aan de aarde worden teruggeven, als compost of brandstof als er niets anders meer van gemaakt kan worden.

Verwarmen met Infra-rood C

Een Meerwaardenhuys heeft heel weinig energie nodig voor verwarming, die verwarming is aangenaam en gezond doordat het een laag temperatuursysteem is dat objecten in de ruimte verwarmd en warmte opslaat in vloer wand en dak. De ervaring van de warmte is comfortabele stralingswarmte, anders dan convectie warmte. In convectie warmte zitten veel fijne stofdeeltjes die door een hete bron worden verspreid door de ruimte, bijvoorbeeld een radiator of een haard. Luchtstromingen op gang gebracht door een hittebron, tocht en koudeval dragen dus veel stofdeeltjes.

Door de gelijkmatige temperatuur in de ruimte van een Meerwaardenhuys is er geen convectie en is de lucht zuiverder en gezonder. Bovendien werkt het Meerwaardenhuys met natuurlijke materialen die eigenschappen hebben met een reinigende werking. De luchtvochtigheid wordt door de ademende, dampopen constructie op een ideaal peil gehouden, door de seizoenen heen. De ventilatie lucht die van buiten wordt aangevoerd, wordt eerst door een natuurlijke filter aangevoerd, deze frisse lucht wordt voorverwarmd door een gescheiden systeem van de afgevoerde oude ventilatielucht. Zo wordt het binnenmilieu verijkt met verse lucht, zonder verlies van kostbare warmte.

Een Meerwaardenhuys zorgt dat zijn bewoners duurzaam, dus comfortabel, veilig en gezond kunnen wonen tegen lage energielasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait